nlen

Interview: William Linders

William_LindersDirector Content Ziggo

“Als distributeur van diverse TV- en radiozenders en daaraan gelieerde diensten zoals video on demand hebben wij diverse overeenkomsten gesloten met Buma/Stemra.

De relatie is noodzakelijk om te borgen dat enerzijds Ziggo de mooiste en meest relevante contentproducten aan haar abonnees kan bieden en anderzijds er een juiste vergoeding aan de betrokken makers van de muziekwerken uitgekeerd wordt.

Ziggo kan bij 1 loket terecht om een regeling te treffen voor de betrokken makers van de muziekwerken, voor tal van diensten die zij aanbiedt. Dit scheelt uiteraard tijd en zorgt ook voor de noodzakelijke transparantie. Als Ziggo zetten we ons maximaal in voor onze abonnees en wij hopen met Buma/Stemra altijd een regeling te treffen waarin de inzet van beide partijen terug te zien is.
Er zijn tal van nieuwe contentproducten in ontwikkeling, gebaseerd op nieuwe wensen van Ziggo-abonnees; de uitdaging ligt er in om samen met Buma/Stemra uiteindelijk tot afspraken te komen die op een faire manier recht doen aan de positie van zowel de makers als de consument.”