nlen

Interview: Markus Nees

Marcus_NeesCEO International Copyright Enterprise (ICE)

“ICE fungeert als een service provider voor Buma/Stemra en levert copyright back office diensten. Maar in het totaal van de relatie tussen ICE en Buma/Stemra is dat slechts één aspect. Alle ICE klanten worden geconfronteerd met de uitdagingen van een internationale en grensoverschrijdende markt. Buma/Stemra is een van de meest vooruitstrevende collectieve beheerorganisatie in Europa. De beslissing om de samenwerking met ICE aan te gaan tekent de progressieve houding en draagt sterk bij aan een optimale strategische voorbereiding in tijden van verandering.

Het doel van ICE is om toonaangevende oplossingen voor elke klant te bieden. Maar ook om de ICE klanten bij elkaar te brengen, zodat een uitwisseling van ideeën ontstaat teneinde diensten verder te verbeteren en aan te passen aan de voortdurend veranderende marktsituatie.

In de afgelopen maanden hebben Buma/Stemra en ICE een constructieve werkrelatie opgebouwd, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een professionele houding. Dat wederzijds vertrouwen en professionaliteit is de kern van de relatie en stelt ons in staat om alle toekomstige
uitdagingen samen aan te gaan.

Het muzieklandschap is drastisch veranderd en de toegang tot muziek is veel belangrijker geworden dan het bezit van muziek. Die verandering heeft niet alleen effect op de rechthebbenden maar ook op de wijze waarop rechtenorganisaties zichzelf steeds opnieuw moeten
uitvinden zodat ze in staat zijn en blijven om op een effectieve en rendabele manier steeds weer nieuwe streaming diensten te licentiëren en om te gaan met de verwerking van ‘big data’.”