nlen

Groei Online

De groei van het muziekgebruik op steeds meer online muziekdiensten biedt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers enorme mogelijkheden hun werk internationaal te distribueren en te exploiteren.

Er is sprake van miljarden streams die geregistreerd en administratief goed afgehandeld moeten worden en er moeten dus ook vele kosten gemaakt worden om muziekwerken te verwerken/herkennen die wij niet vertegenwoordigen. Dat vraagt om state-of-the-art systemen die dit volume aankunnen en betrouwbaar werken. Omdat alle CBO’s te maken hebben met deze uitdaging ligt het voor de hand om dit door middel van een gezamenlijke database aan te pakken. Wij doen dit in een samenwerking met het Zweeds/Engelse International Copyright Enterprise (ICE), opgericht door STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyra, Zweden) en PRS (Performing Right Society, Verenigd Koninkrijk).

BS_tb_online-rechtenopbrengsten-2

De rode draad in deze ontwikkelingen is duidelijk. Buma/Stemra spant zich continu in om de inning van auteursrechten voor onze rechthebbenden zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren. Omdat dat goed is voor onze leden, omdat dat bijdraagt aan een gezond collectief en omdat het een fundament legt onder het bestaansrecht van het collectieve rechtenbeheer in de nabije toekomst. We willen dat ook zo duidelijk mogelijk laten zien aan onze leden, zodat zij goed begrijpen wat we doen om hun belangen te behartigen.

 

rechtenopbrengst online PNG